Nedan finner du en beskrivning på olika polerade kanter. Dessa är främst avsedda för helpolerade granit- och marmorskivor, 20-30 mm tjocka. Nedanstående exempel är för bänkskivor med 30 mm tjocklek.

Rak kant

Rak kant, med 3-5 mm avfasning

En absolut rak kant utan fasning är inte att rekommendera då skivan då blir extra känslig för stötar. Den raka kanten är standard och lämpar sig både till bordsskivor och bänkskivor. Som standard är den övre fasningen ca 5 mm och den undre ca 1-2 mm. 

Rund kant
Rund kant, r= 15 mm, 
ofta kallad för ”Postmodern”

Den ger ett mjukare intryck och stenens hårdhet dämpas något. Passar kanske bäst till baren eller bordsskivan. Radien är hälften av bänkskivans tjocklek då rundningen ska vara cirkelformad.Halvrund kant
Halvrund kant, r=15 mm,
ofta kallad för ”Halvpost”

Vanlig för köksbänkar, bordskivor och även fönsterbänkar. Den vanligaste kanten för rundade kanter. Radien är hälften av bänkskivans tjocklek då rundningen ska vara cirkelformad.

Rundad kant

Rundad kant, r=5-15 mm 

Ett alternativ till den halvrunda kanten, då en mindre avrundning är önskvärd för att skivan ska passa in i miljön. Passar till alla skivor, både granit och marmor, om du vill ha en lite mjukare kant.

Vi kan även göra andra slags kanter efter ritning om du har speciella önskemål. Kontakta oss för prisuppgift.