Black Belfast / Nero Assoluto

Nero Assoluto, en nästan helt svart granit

Söker du efter svart granit? Nero Assoluto är en nästan helt svart granitsort som bryts i Zimbabwe. Den kännetecknas just av sin nattsvarta framtoning vilket tillför en mycket speciell och utsökt elegant känsla i ett hem. Inte minst om man låter polera stenen, så att den får en närmast spegelblank yta. Det här gör inte minst att du kan skapa oerhörda kontraster i t.ex. ett kök. Varför inte kombinera den svarta stenen med vita skåpluckor? 

I grunden är den här en granitsort av många, men den särskiljer sig samtidigt på grund av sin djupt svarta yta. 

Användningsområden för Nero Assoluto

Eftersom Nero Assoluto är en oerhört hård sten passar den perfekt att använda sig av på platser där du kan förvänta dig mycket hårt slitage. Här kommer några tips på hur du kan tänkas använda stenen. Den är extra lämplig som köksbänk och är en klassisk exklusiv sten som gör starkt intryck.

Svart granit, Nero Assoluto, förekommer ofta:

  • I en hall, där många personer passerar
  • I en lobby på ett hotell
  • I köket där du kommer att skära och banka med kastruller
  • På en uteplats 
  • I ett badrum

Hur du sedan gör för att skaffa denna sten, varierar beroende på var du bor. Dels kan du beställa hem stenen via nätet, men kanske bäst är ändå att besöka en butik där stenar säljs för att se hur den ser ut i verkligheten innan du slår till. 

Och innan du bestämmer dig för just denna stensort ska du också veta att det även finns många andra granitsorter mer än just Nero Assoluto. Men ingen annan kan erbjuda samma nattsvarta, eleganta yta.